Bomen snoeien

Bomen snoeien in de regio Eindhoven

Soontiëns Boomverzorging snoeit bomen in de regio Eindhoven. Voor het snoeien van bomen, van groot tot klein, bent u bij onze boomverzorgers aan het juiste adres. Vaak wil men een boom gesnoeid hebben om deze in de tuin te handhaven. Samen met u kunnen wij bekijken wat de juiste aanpak is en zo de ontwikkeling van de boom in de toekomst waarborgen.

Soontiëns Boomverzorging kunt u inschakelen voor al uw snoeiwerkzaamheden. Wij hebben de juiste kennis, ervaring en uitrusting.

Waarom snoeien?

Een boom is op zijn mooist wanneer deze niet is gesnoeid. Maar als de ruimte beperkt is, zoals bij bomen aan de openbare weg, dan moet er toch gesnoeid worden om verkeer langs de boom mogelijk te maken. Om bij bomen een takvrije stam te verkrijgen, zullen deze van jongs af aan begeleid moeten worden met snoei. Maar ook om problemen die van nature in bomen voorkomen voor te zijn en bomen veilig te maken voor de mensen die er onder doorlopen, zal er soms gesnoeid moeten worden.

Bomen in stadstuinen hebben geen takvrije stam nodig, maar hebben meestal niet genoeg ruimte om volledig uit te groeien. De kroon van deze bomen zal daarom begeleid moeten worden. Op deze wijze kan een boom ook in een kleine tuin gehandhaafd blijven.
Er is veel kennis nodig van de boomsoort, houtsoort en de biologie van een boom om verantwoord te kunnen snoeien. Het is belangrijk dat een boom in goede conditie is wanneer deze wordt gesnoeid. De boom kan de snoeiwonden dan beter afgrendelen en overgroeien. Soontiëns Boomverzorging voert alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot snoeien uit en adviseert u over de juiste snoeimethode.

Welke soort snoei is voor u interessant?

Begeleidingssnoei

Deze snoeimethode wordt toegepast bij bomen in de openbare ruimte die grenzen aan een weg. Deze snoei is bedoeld om de bomen binnen de gewenste vorm en grootte te houden. Eén à twee jaar na de aanplant kan er begonnen worden met begeleidingssnoei.

Onderhoudssnoei

Wanneer de boom begeleid is tot zijn gewenste eindbeeld, wordt de kroon  van de boom onderhouden door middel van onderhoudssnoei.

Snoeien van leibomen en dakbomen

Cultuurbomen of knotbomen hebben een kroon die volledig door de mens gevormd en geleid is. Deze bomengroep vraagt dan ook om een speciale behandeling.

Uitlichten/uitdunnen

Wanneer een boom ouder wordt, bevindt het meeste blad zich alleen nog maar aan de uiteindes van de takken. Deze snoeitechniek zorgt ervoor dat een boom weer een mooie volle kroon krijgt. Door uitlichten/uitdunnen krijgt u weer een mooie boom!

Innemen/reduceren van bomen

Het innemen van een kroon of slechts een enkele tak wordt meestal gebruikt om de windvang bij een boom te verminderen. Met deze snoeitechniek wordt het risico van stormschade in de toekomst tot een minimum beperkt.

Kroonverankering

Het is niet altijd mogelijk om probleemtakken volledig af te snoeien. Een alternatief voor verwijderen van takken is kroonverankering. Deze methode maakt gebruik van een elastische band, welke ‘gevaarlijke’ takken zekert.

SNOEIEN IN DE REGIO EINDHOVEN

De boomverzorgers van Soontiëns snoeien veel in de regio Eindhoven. Maar ook in de wijdere omgeving, in andere plaatsen in Noord Brabant komen wij geregeld. Bel gerust voor de mogelijkheden!

Contact
Actueel
  • Snoeien knoteiken

    Snoeien knoteiken

    In het buitengebied van Eindhoven snoeiden wij deze zomer deze bijzondere knoteiken en knotberk. Doordat de stammen hol zijn en verzakken kunnen zij niet veel gewicht dragen. Door te snoeien is dit mooie landschappelijke element weer in ere hersteld.   

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: