Boominformatie

Informatie over de verzorging van bomen

Een boom kunt u op een simpele manier verdelen in drie stukken, namelijk de wortels, de stam en de kroon. Hiervan bevinden zich de wortels volledig onder de grond, de stam en de kroon bevinden zich daarentegen bovengronds.

Boomverzorging

De wortels vervullen diverse functies voor de boom en misschien wel de meest belangrijke in het hele totaal. De belangrijkste functies van de wortels zijn:

  • Opname/transport van vocht voor de bladeren.
  • Verankering in de bodem zorgt voor stabiliteit.
  • Opslag van reserves en diverse andere stoffen.
  • Aanmaak van groeihormonen.

De wortels gaan over in de stam. Deze verbindt de wortels met de kroon. De stam draagt ook het hele gewicht van de kroon en bepaalt vaak de hoogte van een boom. De belangrijkste functies van de stam zijn:

  • Transport van vocht naar de bladeren door het spinthout.
  • Transport van suikers/voedingsstoffen naar de wortels door de bastlaag.
  • Zorgt voor voldoende draagkracht van de kroon d.m.v. houtaanmaak rondom.
  • Opslag van reserves.

Op bepaalde hoogte zal een stam zich gaan vertakken en breed uitgroeien met dunnere takken; dit gedeelte noemen we de kroon van de boom. Deze takken gaan zich steeds dunner vertakken en op de allerdunste twijgen zal zich het blad bevinden. De functie van de takken is om het blad zoveel en zo goed mogelijk in het licht te krijgen, zodat het blad middels fotosynthese suikers kan aanmaken.

Contact
Bomen in de tuin
Bomen in de tuin
Er is grote keuze aan boomsoorten voor in de tuin. Welke soort voor uw situatie een goede keuze is, is afhankelijk van uw wensen en de beschikbare groeiruimte.
Producten
Producten
Bij de aanplant en verzorging van bomen zijn allerlei specialistische producten nodig.
Bijzonder werk
Bijzonder werk
Doordat wij bekend zijn met klimmaterialen en technieken kunnen wij nog meer diensten aanbieden die niet direct met bomen maar wel met hoogte te maken hebben.
Stormschade
Stormschade
Wanneer een boom getroffen word door een storm of windvlaag zal altijd eerst de schade/loszittende takken verwijderd moeten worden.

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: