Bomen in de tuin

Welke boom past in uw tuin?

Er is een grote keuze aan boomsoorten voor in de tuin. Welke soort voor uw situatie een goede keuze is, is afhankelijk van uw wensen en de beschikbare groeiruimte. Vooral in een stadstuin is het verstandig om de uiteindelijke grootte van een boom goed in gedachten te houden. Vaak worden grote boomsoorten aangeplant in een kleine tuin met als gevolg dat deze bomen na tien jaar weer gerooid moeten worden, omdat ze te groot geworden zijn. Er zijn allerlei aantrekkelijke soorten bomen die wél geschikt zijn voor de kleine tuin. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

ACER PLATANOIDES 'GLOBOSUM' - BOLESDOORN

boomv-soorten-1k-acer-globosumDe bolesdoorn is een fraaie boom met een bolvormige kroon. Het dichte bladerdek zorgt voor een aangename schaduw. De kroon bereikt na enkele jaren een doorsnede van ongeveer vier meter.

GINKGO BILOBA - JAPANSE NOTENBOOM

boomv-soorten-1k-ginkgo-1De Japanse notenboom is een bijzondere boomsoort vanwege de fraaie bladvorm en unieke nervenstructuur. De boom kan gemakkelijk een hoogte van 10 meter bereiken, maar blijft rank met een transparante kroon. In de herfst heeft de Ginkgo een spectaculaire gele verkleuring.

QUERCUS PALUSTRIS 'GREEN DWARF' - BOLMOERASEIK

boomv-soorten-1k-quercus-green-dwarfDeze variant van de moeraseik is de laatste jaren populair geworden vanwege de compacte bolvormige groeiwijze. De boom wordt als geënte boom gekweekt, zodat de stamhoogte gelijk blijft. Het blad is getand en kleurt roodbruin in de herfst.

MALUS - SIERAPPEL

boomv-soorten-1k-malus De sierappel is een fraaie kleine tot middelgrote boom. In het voorjaar bloeit de boom met wit-roze bloesem. In de zomer vormen zich de kleine appeltjes die tot laat in de herfst de boom sieren. Het blad van de Malus is relatief klein en de boom blijft enigzins transparant.

KOELREUTERIA PANICULATA - CHINESE VERNISBOOM

boomv-soorten-1k-koelreuteriaDeze boom heeft een karakteristieke groeiwijze met een breed uitwaaierende kroon. Vaak groeit de boom meerstammig of laagvertakt uit tot een prachtige solitair. De bladeren zijn geveerd en verkleuren geel in de herfst. In de zomer bloeit de boom met gele bloempluimen. Hieruit vormen zich de vruchten die een blaasvorm hebben en tot na de winter in de boom blijven hangen.

PAROTTIA PERSICA 'VANESSA' - IJZERHOUT

boomv-soorten-1k-parrotiaDe Parottia is een fraaie boomsoort met een karakteristieke, grillige groeiwijze. De boom wordt ook als meerstammige struik gekweekt. Het blad heeft veel weg van een beuk. In de zomer krijgt het blad een rode tint die verandert in een prachtige herfstverkleuring in rood en geel. Deze boom levert één van de fraaiste herfstbeelden.

Contact
Actueel
  • Snoeien knoteiken

    Snoeien knoteiken

    In het buitengebied van Eindhoven snoeiden wij deze zomer deze bijzondere knoteiken en knotberk. Doordat de stammen hol zijn en verzakken kunnen zij niet veel gewicht dragen. Door te snoeien is dit mooie landschappelijke element weer in ere hersteld.   

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN:

veel_meer_dan_een_tuincentrum

Soontiëns Tuincentrum

U kunt bij ons terecht voor alles wat met tuinen en tuinieren
te maken heeft. Met 500 verschillende soorten vaste planten en een groot
assortiment bomen en heesters vindt u bij ons zeker wat u zoekt.
Wij zijn niet voor niets het groenste tuincentrum van Eindhoven! Wij
adviseren u graag over welke planten het beste in uw tuin passen.

img-hoveniers

Soontiëns Hoveniers

Soontiëns Hoveniers regelt alles voor de tuin, van
tuinontwerp tot aanleg en onderhoud, onder één dak. Wij
gaan hierbij uit van uw wensen en vertalen dit naar een
tuinontwerp en beplantingsplan. De grootte van de tuin is
niet van belang: geen tuin is voor ons te klein en geen
project te groot.

img-boomverzorging

Soontiëns Stadsnatuur

Ons uitgangspunt is de verbetering van biodiversiteit en
natuurbeleving in de stad. Wij werken graag samen met
architecten, gemeenten, bedrijven en universiteiten om tot
de beste oplossingen te komen.