Bomen snoeien

Bomen snoeien

Soontiëns Boomverzorging snoeit bomen in de regio Eindhoven. Voor het snoeien van bomen, zowel klein als groot, bent u bij onze boomverzorgers aan het juiste adres. Vaak worden bomen gesnoeid om deze in de tuin te handhaven. Wij gaan graag het gesprek met u aan om te kijken naar de juiste aanpak, zodat de ontwikkeling van de boom in de toekomst gewaarborgd blijft.

Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring én uitrusting voor het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden.

Waarom bomen snoeien?

Een boom is op zijn mooist ongesnoeid. Echter kan het voorkomen dat bomen gesnoeid moeten worden. Enerzijds kan snoeien nodig zijn als de ruimte beperkt is. U kunt dan denken aan het snoeien van bomen bij een openbare weg om verkeer mogelijk te maken. Om bij bomen een takvrije stam te krijgen, zullen de bomen van jongs af aan begeleid moeten worden. Anderzijds kan het snoeien van bomen problemen aan de bomen voorkomen en zo de veiligheid van mensen waarborgen.

Bomen in stadstuinen hebben geen takvrije stam nodig, maar meestal is er niet voldoende ruimte om volledig uit te groeien. De kroon van deze bomen zal daarom begeleid moeten worden. Op deze manier kunnen bomen in kleine stadstuinen gehandhaafd blijven.

Soontiëns Boomverzorging is uw boomspecialist

Er is veel kennis nodig van de boomsoort, de houtsoort en de biologie van een boom om verantwoord te kunnen snoeien. Het is verder belangrijk dat bomen in goede conditie verkeren bij snoeien. De boom kan de snoeiwonden dan beter afgrendelen en overgroeien. Soontiëns Boomverzorging voert alle voorkomende snoeiwerkzaamheden uit en adviseert u over de juiste snoeimethode.

Contact

Welke soort snoei is voor u interessant?

Begeleidingssnoei

Deze snoeimethode wordt toegepast bij bomen in de openbare ruimte die grenzen aan een weg. Deze snoei is bedoeld om de bomen binnen de gewenste vorm en grootte te houden. Eén à twee jaar na de aanplant kan er begonnen worden met begeleidingssnoei.

Onderhoudssnoei

Wanneer de boom begeleid is tot zijn gewenste eindbeeld, wordt de kroon van de boom onderhouden door middel van onderhoudssnoei.

Snoeien van leibomen en dakbomen

Cultuurbomen of knotbomen hebben een kroon die volledig door de mens gevormd en geleid is. Deze bomengroep vraagt dan ook om een speciale behandeling.

Uitlichten/uitdunnen

Wanneer een boom ouder wordt, bevindt het meeste blad zich alleen nog maar aan de uiteindes van de takken. Deze snoeitechniek zorgt ervoor dat een boom weer een mooie volle kroon krijgt. Door uitlichten/uitdunnen krijgt u weer een mooie boom!

Innemen/reduceren van bomen

Het innemen van een kroon of slechts een enkele tak wordt meestal gebruikt om de windvang bij een boom te verminderen. Met deze snoeitechniek wordt het risico van stormschade in de toekomst tot een minimum beperkt.

Kroonverankering

Het is niet altijd mogelijk om probleemtakken volledig af te snoeien. Een alternatief voor verwijderen van takken is kroonverankering. Deze methode maakt gebruik van een elastische band, welke ‘gevaarlijke’ takken zekert.

BOMEN SNOEIEN IN DE REGIO EINDHOVEN

De boomverzorgers van Soontiëns snoeien veel in de regio Eindhoven. Daarnaast verzorgen wij met regelmaat werkzaamheden in de wijdere omgeving. Bel gerust voor de mogelijkheden!

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: