Bomen aanplanten

Bomen aanplanten

Voor bomen aanplanten is de juiste kennis nodig. Niet alleen over hoe de boom in de grond wordt gezet, ook is het belangrijk rekening te houden met de bodemgesteldheid en de beschikbare ruimte, zowel bovengronds als ondergronds. Soontiëns Boomverzorging helpt u bij het maken van de soortkeuze. Daarnaast helpen wij u graag bij het leveren en planten van de boom. Samen met onze boomverzorgers wordt het planten van de boom op de juiste manier verzorgd.

Bomen aanplanten | Soontiëns Boomverzorging

Soortkeuze

Voordat u voor een bepaalde boomsoort kiest, moet u weten wat het eindbeeld kan worden. De keuze voor een boom is sterk afhankelijk van de groeiruimte bovengronds en de bodemgesteldheid. Belangrijke factoren van de bodemgesteldheid zijn met name de grondsoort en het gehalte organische stof (humus).

Op plaatsen waar bomen aanplanten onmogelijk lijkt, zoals bij een druk bereden bestrating, bekijken wij graag wat er mogelijk is met groeiplaatsconstructies. Dit betekent dat wij ondergronds een ideale situatie creëren, waarbij de wortels kunnen groeien. Dankzij de constructie wordt het dan mogelijk gemaakt dat hier verkeer overheen kan rijden, zonder dat de boom daar hinder van ondervindt.

Verplanten van bomen

Grote en oudere bomen worden steeds belangrijker in onze samenleving. Bomen zijn herkenningspunten in tuinen, lanen en parken. Om bomen oud te laten worden, is ruimte nodig. In een zwaar bebouwde stad is die er niet altijd; soms staat een boom een verbouwing of nieuwbouw in de weg. Het beste zou dan zijn om de plannen op de boom aan te passen, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Gelukkig hoeft kap niet altijd de oplossing te zijn: verplanten is vaak een veel betere optie. Met onze kennis, materialen en machines kunnen zelfs bomen van hogere leeftijd of met een grotere omvang verplant worden. Bomen met een kleinere omvang zijn makkelijker te verplanten; dit houdt dan ook de aanbeveling.

Onze boomverzorgers kunnen de verplantbaarheid van een boom beoordelen, voorbereiden en uitvoeren met de inzet van diverse machines. En niet onbelangrijk: wij voeren nazorg uit wanneer een boom verplant is.

Bomen aanplanten in de regio

Wij planten veel bomen aan in Eindhoven, Nuenen, Geldrop, Heeze, Helmond, Veldhoven, Best en aanliggende plaatsen. Wilt u direct bomen aanplanten? Bel gerust voor de mogelijkheden: 040-2811339.

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: