Bomen aanplanten

Aanplanten van bomen

Voor het planten van bomen is de juiste kennis nodig. Niet alleen van hoe de boom in de grond wordt gezet, maar ook de juiste soortkeuze en de beschikbare ruimte, zowel bovengronds als ondergronds is van belang.

De boomverzorgers van Soontiëns kunnen u helpen bij het maken van de soortkeuze, maar ook het leveren en planten van de boom behoort tot de mogelijkheden. Want het planten van een boom moet op de juiste manier gebeuren om het een succes te laten zijn.

Soortkeuze

Voordat u voor een bepaalde boomsoort kiest, moet u weten wat het eindbeeld kan gaan worden. De keuze voor een boom is sterk afhankelijk van de groeiruimte bovengronds en de bodemgesteldheid, met name de grondsoort en het gehalte organische stof (humus) zijn belangrijk, maar nog meer factoren spelen een belangrijke rol.

Ook op plaatsen waar het onmogelijk lijkt om een boom te planten, bijvoorbeeld in een druk bereden bestrating, kunnen wij met diverse groeiplaatsconstructies bomengroei mogelijk maken.

Een groeiplaatsconstructie houdt in dat er ondergronds een ideale situatie wordt gecreëerd, waarin de wortels kunnen groeien. Door middel van een constructie wordt het dan mogelijk gemaakt dat hier overheen gewoon verkeer kan rijden, zonder dat de boom hier hinder van ondervindt.

VERPLANTEN VAN BOMEN

Grote en oudere bomen worden steeds belangrijker in onze samenleving. Ze zijn een herkenningspunt in tuinen, lanen en parken. Maar om bomen oud te laten worden, is ruimte nodig. In een zwaar bebouwde stad is die er niet altijd; soms staat een boom net in de weg van een verbouwing of nieuwbouw. Het beste zou dan zijn om de plannen op de boom aan te passen, maar helaas is dat niet altijd wenselijk. In dit geval hoeft kap niet altijd de oplossing te zijn, maar is verplanten een veel betere optie. Met onze kennis, materialen en machines kunnen bomen tot een steeds hogere leeftijd of grotere omvang verplant worden. Bomen met een kleinere omvang kunnen altijd makkelijker verplant worden. Dit houdt dan ook de aanbeveling.

Onze boomverzorgers kunnen de verplantbaarheid van een boom beoordelen, voorbereiden en uitvoeren met de inzet van diverse machines. En niet minder belangrijk: we kunnen de nazorg uitvoeren wanneer een boom verplant is.

AANPLANTEN IN DE REGIO

Wij planten veel nieuwe bomen aan in Eindhoven, Nuenen, Geldrop, Heeze, Helmond, Veldhoven, en Best. Maar ook op andere plaatsen in Noord Brabant komen wij geregeld! Bel gerust voor de mogelijkheden: 040-2811339.

Contact
Actueel
  • Snoeien knoteiken

    Snoeien knoteiken

    In het buitengebied van Eindhoven snoeiden wij deze zomer deze bijzondere knoteiken en knotberk. Doordat de stammen hol zijn en verzakken kunnen zij niet veel gewicht dragen. Door te snoeien is dit mooie landschappelijke element weer in ere hersteld.   

    Lees meer...

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN:

veel_meer_dan_een_tuincentrum

Soontiëns Tuincentrum

U kunt bij ons terecht voor alles wat met tuinen en tuinieren
te maken heeft. Met 500 verschillende soorten vaste planten en een groot
assortiment bomen en heesters vindt u bij ons zeker wat u zoekt.
Wij zijn niet voor niets het groenste tuincentrum van Eindhoven! Wij
adviseren u graag over welke planten het beste in uw tuin passen.

img-hoveniers

Soontiëns Hoveniers

Soontiëns Hoveniers regelt alles voor de tuin, van
tuinontwerp tot aanleg en onderhoud, onder één dak. Wij
gaan hierbij uit van uw wensen en vertalen dit naar een
tuinontwerp en beplantingsplan. De grootte van de tuin is
niet van belang: geen tuin is voor ons te klein en geen
project te groot.

img-boomverzorging

Soontiëns Stadsnatuur

Ons uitgangspunt is de verbetering van biodiversiteit en
natuurbeleving in de stad. Wij werken graag samen met
architecten, gemeenten, bedrijven en universiteiten om tot
de beste oplossingen te komen.