Bomen rooien

Bomen rooien

In sommige gevallen is het noodzakelijk om een boom te rooien. Dit gebeurt uiteraard alleen na zorgvuldige afweging. Wij kunnen het verwijderen van een boom voor u verzorgen. Wilt u meer informatie over het rooien van bomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

img_6840

Bomen verwijderen door onze boomverzorgers

Bomen rooien kan op verschillende manieren worden aangepakt. Bij Soontiëns Boomverzorging bekijken wij per situatie wat de juiste aanpak is. Het verwijderen van bomen op moeilijk bereikbare standplaatsen vraagt om het vakmanschap dat wij in huis hebben. Deze bomen kunnen op een veilige manier worden weggehaald zonder schade of gevaar voor de omgeving.

Bomen vellen of kappen

Wanneer plaats en ruimte het toelaten, is het natuurlijk ook mogelijk om de bomen ‘ouderwets’ te vellen. Dat kan manueel of machinaal, afhankelijk van de ruimte die er is. Wanneer we een boom vellen, breken we hem stapje voor stapje af: tak voor tak wordt hij verwijderd. Uiteindelijk halen we de stronk ook weg. Wanneer een boom gekapt wordt, kan het wel zijn dat het laatste stuk van de boomstronk blijft staan.

Bomen rooien: het verwijderen van de stronk

Wanneer er nog een stuk boomstronk achterblijft (de stobbe), kan die verwijderd worden door middel van een stobbenfrees of een stobbenknipper. Daarmee kan een stronk tot tientallen centimeters onder het oppervlak worden weggehaald. Zo is de plek waar de boom stond, weer te gebruiken voor nieuwe beplanting; ook bestrating is dan weer mogelijk.

Bomen rooien in de regio Eindhoven

Soontiëns Boomverzorging klaart veilig en professioneel alle klussen omtrent het rooien van bomen. Wilt u meer weten over het verwijderen van bomen, of een prijsindicatie? Neem dan even contact op. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons tuincentrum in Eindhoven voor een passend advies.

Wij rooien bomen in Eindhoven, Nuenen, Geldrop, Heeze, Helmond, Veldhoven, Best en aanliggende plaatsen. Uiteraard kunt u ons ook inschakelen voor het verwijderen van bomen in andere plaatsen!

Contact

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: