Boomchirurg

Boomchirurg

Soontiëns Boomverzorging is gespecialiseerd in snoeiwerkzaamheden, verzorging van bomen én bijzonder werk. Vanuit Eindhoven opereren onze gediplomeerde boomverzorgers door heel Nederland. Heeft u een vakkundige boomchirurg (boomverzorger) nodig met een groen hart? Neem dan contact op met Soontiëns Boomverzorging. Als echte groenspecialist weten wij voor elk project de juiste boomwerkzaamheden te verrichten.

Bomen snoeien | Soontiëns Boomverzorging

Professionele boomchirurg voor uw boomverzorging

Wij bieden een ruime ervaring van meer dan veertig jaar als boomchirurg (tegenwoordig boomverzorger genoemd). U kunt bij Soontiëns Boomverzorging terecht voor:

Globaal bestaan bomen uit drie onderdelen: de wortels, de stam en de kroon. Onze specialisten staan voor u klaar voor boomverzorging in de breedste zin van het woord. Meer informatie over het verzorgen van bomen vindt u onder boominformatie.

Waarom is snoeien belangrijk voor de boomverzorging?

Vaak snoeit men bomen om het uiterlijk te verbeteren en ze er wat minder rommelig uit te laten zien. Snoeien heeft echter meerdere functies en is soms noodzakelijk voor de gezondheid van de boom. Takken die dicht op elkaar groeien kunnen luchtcirculatie en lichtpenetratie verhinderen. Door ze te snoeien wordt dit voorkomen, waardoor schimmelziektes worden voorkomen en een gezonde groei bevorderd wordt. Dode, beschadigde of zieke takken moeten worden verwijderd voor de veiligheid, maar eveneens om gezonde groei te bevorderen. Daarnaast kan snoeien goed zijn voor de vruchtzetting: door bepaalde takken weg te halen kan de energie van de boom zich richten op nieuwe groei, bloei en vruchtzetting.

Kroonverankering

Bij kroonverankering zal de boomchirurg of boomverzorger de boom verstevigen door een anker aan te brengen tussen stam en tak, of tussen takken onderling. Daarmee wordt voorkomen dat zwakke, instabiele of beschadigde takken afbreken. Deze ingreep komt vooral voor bij oudere bomen en is vaak nodig wanneer de boom schade heeft opgelopen door een (zware) storm. Het aanbrengen van een kroonverankering is overigens geen permanente oplossing; periodiek onderhoud is vereist om de effectiviteit ervan te waarborgen.

Groeiplaatsverzorging

De gezondheid van een boom zit hem natuurlijk niet alleen in de bovengrondse delen. Naast de kroon en de stam, zullen de wortels en de groeiplaats van de boom ook in orde moeten zijn. De bodemkwaliteit is van essentieel belang. Door het uitvoeren van groeiplaatsonderzoek kan onze boomverzorger goed in kaart brengen wat er nodig is om de ondergrondse omstandigheden voor de boom te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van compost, maar ook bodemontleding, mulchen, beluchting etc. Soms is het ook nodig om een wortelbehandeling uit te voeren, maar dat moet altijd uiterst zorgvuldig gebeuren om schade aan boom en milieu te voorkomen.

Laat u direct helpen door Soontiëns Boomverzorging

Heeft u hulp nodig bij het snoeien, vellen, rooien of verwijderen van bomen? Soontiëns Boomverzorging helpt graag als boomchirurg/ boomverzorger. Onze boomverzorgers zijn gediplomeerde European Treeworkers en boomtechnisch adviseurs. U kunt ons bereiken via 040-2811339 en info@soontiensboomverzorging.nl.

Dé groenspecialist en tuinarchitect voor uw project

Naast boomverzorging hebben wij binnen Soontiëns de volgende divisies:

Voor elk project combineren wij vakmanschap met kwaliteit. U kunt bij Soontiëns rekenen op alles onder één dak, wat uw project ook vraagt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Geef gerust een belletje en laat u zich adviseren door onze specialisten. Als u graag een indruk krijgt van diverse gerealiseerde projecten van Soontiëns, dan kunt u ons alvast volgen op Facebook.

Soontiëns Boomverzorging: úw boomchirurg met passie voor groen en de omgeving!

Contact

BOOMCHIRURG IN DE REGIO EINDHOVEN

De boomverzorgers van Soontiëns voeren veel werkzaamheden uit in de regio Eindhoven. Daarnaast verzorgen wij met regelmaat bomen en groeiplaatsen in de wijdere omgeving. Bel gerust voor de mogelijkheden!

SOONTIËNS IS OOK GESPECIALISEERD IN: